tisdag 20 november 2012

Häxförföljelser och 1600-tals mat

Den 14 november samlades vi för sista gången i Beatrices Telefonplanslägenhet och det bjöds på en god och idérik kompott av mat som man kan hitta i skogen på 1600-talet. Det var bär, svamp, sallad och kål. Plus lite korv, både vegetariskt och animalisk. Samtidigt diskuterade vi The daylight gate av Jeanette Winterson. Aspudds-Lisa erkände direkt att hon inte hade orkat läsa den (däremot hade hon läst första kapitlet fem gånger och det räknas ju också). Övriga medlemmar var överens om att det var en spännade och bra bok. Däremot gick åsikterna isär gällande språket, var det en lättläst eller en krånglig engelska? Och vem var den mörka mannen?
Sen kom vi in på häxförföljelser i allmänhet, hur uppkom de och hur slutade de? Olika teorier ventilerades, även om vi nog får erkänna att inget svar gavs och att Edit inte är så pålästa på detta område.

Efterrätten innehöll även den bär, eller choklad om man inte gillar bär... Det visade sig även att nötter inte står högt på någons lista, vilket får undertecknad att ångra för en viss baklava förra hösten.
Vad gäller nästa månads bok så utföll röstningen som så, att fyra Edits röstade på varsin bok och tipsaren fick fällande röst. Alltså blev det Selma Lagerlöfs Jerusalem som avhandlas runt Lucia i Sjöstan. Då är vi dessutom bara fyra Edits eftersom Lisa har gjort det angenäma valet att fira jul och nyår på varmare breddgrader.

1 kommentar:

  1. Fast baklavan ligger ju på topp 3-listan över Editefterrätter, enbart slagen av malvan.

    SvaraRadera